Домашнє варення з яблук: корисні ласощі до філіжанки кави

Яблучне варення — це універсальна добавка, яку можна подавати до бісквіту або використовувати як глазур для смаженого м’яса. Розповідаємо, як приготувати варення з яблук, пише Strona kuchni.

ВІДЕО ДНЯ

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук,
  • 300 г цукру,
  • 200 мл води,
  • 3 гвоздики,
  • 5 г меленої кориці,
  • 5 г свіжомеленого мускатного горіха,
  • 5 г меленого кардамону,
  • 10 мл лимонного соку.

Приготування:

Яблука потрібно помити, очистити від шкірки, розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати кубиками. Потім викласти їх у каструлю з товстим дном і поставити на середній вогонь. Яблука потрібно залити невеликою кількістю води з лимонним соком і цукром. Приблизно через 10 хвилин можна додати спеції і продовжити готувати 20 хвилин. Варення з яблук готове, коли яблука злегка розпадуться. Якщо ви бажаєте отримати яблучний джем консистенції мусу, рекомендуємо подрібнити їх за допомогою товкачки або ручного блендера.

РЕКЛАМА

Нагадаємо рецепт яблучного мармеладу, який можна приготувати на всю зиму.

РЕКЛАМА

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *