Татакі від Алекса Якутова: відомий шеф-кухар показав, як можна незвично приготувати яловичину

Відомий український шеф-кухар Алекс Якутов, який раніше розповів, як приготувати сало на потапці, поділився рецептом татакі.

Татакі — це японський метод приготування, коли інгредієнт (найчастіше це тунець, лосось або яловича вирізка) швидко обсмажується з усіх боків, але всередині залишається сирим. Подається ця страва тонко нарізаною і, як правило, з кислувато-солоним соусом, який миттєво маринує м’ясо. У Японії зазвичай використовують соус Понзу на основі сливового вина мірін, цукру, ароматних цитрусових юдзу та судачі. Також додають найголовніший елемент японської кухні — бульйон даші.

ВІДЕО ДНЯ

Інгредієнти:

— яловичина;
– соус понзу;
– соус з білих грибів;
– червона ікра.

РЕКЛАМА

Раніше «ФАКТИ» писали, як правильно приготувати суші-бургер, а також смачний та легкий суші-торт.

РЕКЛАМА

Ілюстративне фото

РЕКЛАМА

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *