Шоколадний торт «Їжа янголів» за сімейним рецептом Тетяни Литвинової: помірно солодкий, з виразними нотками вершків

Рецепт цього торта Тетяні Литвиновій дістався у спадок від її мами. Можливо саме тому він має неймовірну назву — «Їжа янголів».
Цей десерт виходить не тільки неймовірно смачним, але ще і дуже красивим.

ВІДЕО ДНЯ

На додачу в його основі — низькокалорійний «янгельський» бісквіт на білках, який готується так просто, що неможливо помилитися.

Такий шоколадний білковий бісквіт відмінно поєднується з ніжним заварним кремом, який просто тане в роті. «Обов'язково спробуйте цей рецепт шоколадного торта», — радить фублогерка.

Для приготування бісквіту знадобляться:

РЕКЛАМА

  • 8 білків;
  • 220 г цукру;
  • 75 г борошна;
  • 50 г какао.

Для крему:

  • 8 жовтків;
  • 100 г молока;
  • 50 г цукру;
  • 70 г борошна;
  • 200 г масла;
  • 100 г шоколаду для прикраси.

Приготування

РЕКЛАМА

Збийте окремо білки в пишну масу з додавання цукру, поступово додайте борошно і какао.

Випікайте при 180 градусах протягом 25 хвилин.

РЕКЛАМА

Для заварного крему у сотейнику змішайте цукор, борошно та жовтки, а потім — молоко (спочатку половину норму) і поставте на невеликий вогонь, постійно помішуючи. По мірі загустіння додайте молоко. Зніміть з вогню і додайте пачку масла кімнатної температури. Все збийте міксером.

Корж розріжте надвоє і викладіть крем.

Прикрасьте торт зверху розтопленим шоколадом.

Смачного!

Також нагадаємо про цікавий літній мініторт «Однією виделкою» від блогера з Маріуполя Ольги Матвій — для його приготування навіть міксера не знадобилося.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *