Пляцок «Квіткове диво»: чудове доповнення до святкового столу

Дуже смачний рецепт, де ніжні коржі поєднані з яблучними прошарками. Обов’язково готуйте на свята, гості будуть у захваті та проситимуть поділитись рецептом, зазначає кулінарка Наталія Бевза, яка раніше давала рецепт сирних кексів.

ВІДЕО ДНЯ

Інгредієнти

Світле тісто:

  • 150 г маргарину
  • 1скл. цукру (200 г)
  • 3 яйця
  • 1пакетик розпушувача (18 г)
  • 200 г борошна

Темне тісто:

  • 150 г маргарину
  • 1скл. цукру
  • 3 яйця
  • 2ст.л. какао
  • 1ч.л. соди, гашеної оцтом
  • 200 г борошна

Форма 20×30

РЕКЛАМА

Приготування:

М'який маргарин збиваємо з цукром, додаємо по одному яйця і решту інгредієнтів. Збиваємо міксером до однорідності. Це в нас буде світле тісто.

РЕКЛАМА

Так само робимо темне тісто, тільки додаємо какао і від загальної кількості забираємо 2 ст.л. борошна, тому що ми додали какао, щоб тісто було не забите. Воно виходить консистенції як сметана.

Кожне тісто (світле і темне) ділимо на три частини, тобто виходить 6 порцій. На застелене пергаментом деко викладаємо ложкою світле тісто, зверху темне, розгладжуємо ложкою. Випікаємо таких три коржі.

РЕКЛАМА

Печемо при t 180 °C 15−20 хв.

Готуємо яблучну начинку:

Потрібно 700 г почищених яблук, які нарізаємо пластинками.

Варимо сироп: 0,5 л води і 6 ст.л. цукру, якщо яблука кислі можна дати 10 ст.л. цукру. Яблука беріть не дуже твердих сортів.

Кидаємо в киплячий сироп яблука і проварюємо 5 хв. Але дивіться, щоб не розварилися, вони мають бути цілі. Відціджуємо і охолоджуємо.

Крем готуємо заварний.

Перемащуємо коржі в такій послідовності:

Корж+крем+яблука+крем, далі так само другий корж+крем+яблука+крем, накриваємо третім коржем.

Нагадаємо рецепт святкового пляцку, який поєднує яблука, бісквіти та ніжний рожевий крем.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *