Українські господині, які дбають про вітамінізацію своєї родини взимку, здатні зварити варення не лише з фруктів, але навіть з овочів. Не обійшла актуальну тему і фудблогерка зі Львова Лілія Цвіт.
ВІДЕО ДНЯ
Вона продемонструвала, як легко приготувати апельсинове варення з… кабачків, які ще лишилися після приготування інших страв.
За словами пані Лілії, вона готує це варення багато років і завжди в родині воно йде на «ура».
«Бо не нудне, з кислинкою і має смак апельсинів! Дуже пасує до пляцків, випічки, налисників тощо. Рецепт дуже простий, мінімум витрат», — стверджує блогерка.
РЕКЛАМА
Набір продуктів дісно мінімальний:
- кабачок — 1200 г
- вода — 80 мл
- цукор — 800 г
- апельсин — 2 шт.
Цього вистачить для приготування 2 банок варення по 0,5 л та однієї банки на 0,25 л.
РЕКЛАМА
Етапи приготування
Кабачки почистіть від шкірки і насіння, поріжте кубиком і складіть у кастрюлю з товстим дном.
РЕКЛАМА
Влийте воду, додайте цукор і варіть хвилин 20, помішуючи.
Додайте порізані шматочками апельсини без кісточок, проваріть усе разом.
За допомогою блендера зробіть з овочів та фруктів пюре і знову трохи уваріть.
Розкладіть готове варення по чистих простерилізованих банках і законсервуйте.
Взимку таке смачне варення стане справжньою знахідкою!
Нагадаємо також і про інший цікавий рецепт зі Львова — грушевого повидла з вершковим смаком, яке дуже нагадує згущене молоко.