Українці, окрім власної національної кухні, полюбляють ласувати і стравами народів, які населяють нашу країну. Чільне місце серед них займвють страви кримських татар — наприклад, янтики. Дещо схожими них є й кутаби, до рецепту яких звернулася шеф-кухар Валентина Кущ.
ВІДЕО ДНЯ
Така випічка є добре відомою насамперед у турецькій та азербайджанській кухні. Це дуже тонкі чебуреки з крутого тіста, у формі півкола (половинка місяця).
Для приготування орієнтовно шести кутабів підготуйте:
- борошно — 300 г;
- окріп — 150 г;
- сіль;
- олія — 30 г.
Для начинки:
РЕКЛАМА
- сир кисломолочний — 300 г;
- сир сулугуні — 100 г;
- зелень;
- сіль, перець, можна додати зубчик часнику;
- вершкове масло — для змащування.
Етапи приготування
Спочатку замішайте тісто. Для цього до борошна додайте окріп з сіллю та олію. Обережно перемішайте гаряче тісто спочатку ложкою, потім руками. Тісто має бути еластичне та не липнути до рук. Накрийте тісто рушником, а поки воно відстоюється, приготуйте начинку.
РЕКЛАМА
Для цього сулугуні натріть на тертці, змішайте з кисломолочним сиром і додайте улюблену зелень (підійде зелена цибуля, кінза, кріп, мʼята тощо). Також додайте дрібку солі, перцю та за бажанням часник.
Розділіть тісто на рівні частини. Розкатайте їх максимально тонко. Викладіть начинку: на 90 г тіста орієнтовно 3 повні столові ложки начинки. Випечіть на пательні (сухій!) на середньому вогні з двох сторін, щоб зарум*янилось. Щедро змастіть вершковим маслом.
РЕКЛАМА
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Також нагадаємо про рецепт турецьких пиріжків з трьома начинками від Ольги Матвій.