Раз КНДР посилає аж 12 тисяч військ для РФ, то які ракети для ЗСУ варто просити в Південної Кореї

Розвідка Південної Кореї підтвердила факт перекидання військ з КНДР до Росії під виглядом “бурятів”, і заодно оприлюднила маршрути перекидання та який при цьому використовується транспорт. Наразі мова про “партію” в 1,5 тисяч “багнетів”, загалом мова про мінімум 12 тисяч північнокорейських військових, які мають воювати на стороні армії РФ у війні проти України.

На цьому тлі закономірно виникає питання, які тоді оперативно-тактичні ракети в Південної Кореї варто було би просити для ЗСУ, аби знищувати північнокорейський контингент в РФ. І тут можна окреслити мінімум три варіанти, по наземним комплексам.

Читайте також: Чим особлива 170-мм САУ “Коксан” з КНДР, та чому пропагандисти РФ заявляли до неї інтерес

Далекобійні ракети Південної Кореї, ілюстративна інфографіка від CSIS

Перший варіант – це KTSSM-II, по суті південнокорейський аналог ATACMS, який має запускатись із реактивної системи K239 Chunmoo.

Ракета KTSSM-II має дві версії. Перша – це Block I, із дальністю стрільби до 180 км, бойова частина – 500 кілограмів, у протибункерному виконанні. Друга версія – це відповідно Block II з дальністю пуску до 290 кілометрів, із уламково-фугасною бойовою частиною, маса якої не розкривається.

Однак можлива кількість наявних KTSSM-II у розпорядженні армії Південної Кореї у відкритому доступі не розкривається.

Другий варіант – це оперативно-тактичні балістичні ракети сімейства Hyunmoo-2, які візуально нагадують російський ОТРК “Искандер”. Загалом про ці ракети ми уже розповідали в окремій публікації, але коротко нагадаємо про їх особливості.

Є два варіанти ракет цього сімейства: Hyunmoo-2A із дальністю стрільби до 300 кілометрів, та Hyunmoo-2B із дальністю стрільби в діапазоні від 500 до 800 кілометрів. Масо-габаритні характеристики для обох варіантів однакові: маса БЧ – 997 кілограмів, стартова маса – 5,4 тон, довжина корпусу ракети – 12 метрів.

Ну і третій варіант – це крилаті ракети наземного базування Hyunmoo-3, за функціоналом аналогічні до рашистських “Искандер-К”.

У цьому випадку є також два варіанти ракет: Hyunmoo-3A з дальністю пуску до 500 кілометрів та Hyunmoo-3B з дальністю пуску до 1000 кілометрів, в обох варіантах маса бойової частини складає 500 кілограмів.

Читайте також: В ЗСУ створюють експериментальні бойові підрозділи для тестування нових систем РЕБ

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *